Με τον Λαοσί Γου Ουέν Τζουν στην Ηλεία

Στην Ηλεία μετέβη ο Δάσκαλος Σπυρόπουλος Χρήστος, συνοδευόμενος από τον προσωπικό του μαθητή Nielsen Ιάσων, προκειμένου να παραστούν στο διήμερο σεμινάριο του Τσανγκτσούν το οποίο παρουσίαζε ο Λαοσί Γου Ουέν Τζουν και Πρόεδρο του Κέντρου Έρευνας Πολεμικών Τεχνών και Πολιτισμού του Τσανγκτσούν [Κιν.: Zhǎngchūn jīng kāi fútú hànxué yánjiū 长春 经开 国学 武道研究会], το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου του 2016.

Το πρόγραμμα των πολιτιστικών δράσεων του ΕΠΟΚΕΣ περιελάμβανε, επίσκεψη και περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Ολυμπίας, που πραγματοποιήθηκε το πρωινό του Σαββάτου. Στις 5 το απόγευμα της ίδιας μέρα, η αποστολή του ΕΠΟΚΕΣ έφθασε στο Κλειστό Γυμναστήριο του Πύργου, όπου ο Δάσκαλος Γιαν Τζουό σύστησε τον Πρόεδρο του E.Π.Τε.Πο.T. στους παρευρισκόμενους. Στη συνέχεια ακολούθησε η εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων μεταξύ των Ελλήνων Δασκάλων και του κυρίου Ουέν Τζουν.

Στις 6:00 το απόγευμα, ξεκίνησε το πρώτο μέρος του σεμιναρίου, το οποίο περιελάμβανε την διδασκαλία της φόρμας των 24 τεχνικών του Τάι Τζι Τσουάν [Κιν.: èrshísì shì tàijí quán 二十四式太极拳]. Η φόρμα αυτή είναι η πιο διαδεδομένη και εξασκείται από το περισσότερο κόσμο, όχι μόνο στη Κίνα αλλά και παγκοσμίως. Σκοπός της είναι να δώσει στον ασκούμενο μια εισαγωγή στα βασικά στοιχεία του Τάι Τζι Τσουάν, διατηρώντας την παραδοσιακή μορφή του στυλ της οικογένειας Γιανγκ [Κιν.: yáng shì tàijí quán 杨式太极拳]. Το ΕΠΟΚΕΣ επέλεξε αυτή τη φόρμα για διδασκαλία, με σκοπό να δείξει στους προχωρημένους σπουδαστές την συνάφεια του Τάι Τζι Τσουάν με το Σαολίν Ρόου Τσουάν, και να εισαγάγει τους αρχάριους συμμετέχοντες και τους μικρούς σπουδαστές σε ένα τελείως διαφορετικό στυλ άσκησης.

Την Κυριακή 19 Ιουνίου, 2016, το πρωί ξεκίνησε το δεύτερο μέρος του σεμιναρίου, όπου ο Λαοσί Γου Ουέν Τζουν, δίδαξε Μπατζί Τσουάν [Κιν.: bā jí xiǎo jià yīlù 八极小架一路], το στυλ των Οκτώ Επιθέσεων. Και αυτή η φόρμα ήταν επιλογής του ΕΠΟΚΕΣ. Όχι μόνο γιατί το Μπατζι έχει σημαντικές επιρροές από το Σαολίν, καθώς ο ιδρυτής του Wu Zhong [Κιν.: wú zhōng 吳鍾 1712 ~ 1802], έμεινε και σπούδασε έξι χρόνια στο ναό Σαολίν, αλλά γιατί το Μπατζί Τζουάν διατηρεί ακόμα την μεγάλη του φήμη στην Κίνα και σύμφωνα με την παράδοση, για να διδαχθεί κάποιος Μπάτζι θα πρέπει να γνωρίζει ήδη κάποιο άλλο στυλ.

Μετά την ολοκλήρωση της διημερίδας, η οποία ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, ο Λαοσί Γου Ουέν Τζουν, απένειμε τα Δελτία Μέλους του Κέντρου Τσανγκτσούν σε 150 Σπουδαστές και Σπουδάστριες του ΕΠΟΚΕΣ, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν μαζί του.
Βασ. Φρειδερίκης & Καντρή
Παιανία - Αθήνα
All rights reserved
 
FOLLOW US /
 
Επικοινωνία
Σπυρόπουλος Χρήστος
6934510545
Τσαμουταλίδη Τίνα
6934510576