Το Φεστιβάλ της Άνοιξης

Το Φεστιβάλ της Άνοιξης γιόρτασαν οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες του ΚΕ.ΠΟ.ΣΑ. Παιανίας συνοδευόμενοι από τους Δασκάλους Σπυρόπουλο Χρήστο- Σι Χανγκ Τζι [κιν.: shìhéngjí 释恒吉] και Τσαμουταλίδη Σταματίνα- Σι Μιάο Λίαν [κιν.: shìmiàolián 释妙莲] στις 7 Φεβρουαρίου, 2016, στο νεοσύστατο Κέντρο Πολιτισμού Σαολίν «Ουράνιος Δράκος», στη Νέα Σμύρνη.

Πρόκειται για την πιο σημαντική από τις παραδοσιακές κινεζικές γιορτές μίας και σηματοδοτεί το κινέζικο νέο έτος. Αποτελείται από μια περίοδο εορτασμών που αρχίζουν την κινέζικη πρωτοχρονιά, την πρώτη ημέρα δηλαδή του κινέζικου ημερολογίου και τελειώνει με το Φεστιβάλ των Φαναριών, την δέκατη πέμπτη ημέρα του φεστιβάλ.

Την διοργάνωση του εορτασμού επιμελήθηκε το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν και παραβρέθηκαν όλα τα κέντρα και οι ομάδες πολιτισμού Σαολίν, που ανήκουν στην Ελληνική Ομοσπονδία Σαολίν και συνεργάζονται με το ΕΠΟΚΕΣ, μαζί με τους δασκάλους, τις δασκάλες, τους σπουδαστές, τις σπουδάστριες, τα μέλη, τους φίλους και τις οικογένειές τους.

Ο κόσμος κατέφθασε από διάφορες περιοχές της Ελλάδος, από τη Θεσσαλονίκη έως τη Πελοπόννησο στην αίθουσα του «Ουράνιου Δράκου» στη Νέα Σμύρνη, από νωρίς το απόγευμα ενώ ο εορτασμός κορυφώθηκε στις 6.00 μ.μ, όπου σύμφωνα με τη διαφορά ώρας, ξεκίνησε η νέα χρονιά του Πιθήκου στην Κίνα. Περισσότεροι από 250 παρευρισκόμενοι, γιόρτασαν μέσα σε μία ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, τον ερχομό της άνοιξης, με μουσική, ευχές, τσάι, φαγητό και γλυκά.
Ο δάσκαλος Σι Γιαν Τζουό, μίλησε στους παρευρισκόμενους και τους ευχήθηκε ένα ευοίωνο έτος σε όλους τους τομείς της ζωής. Είπε για το έργο του ΕΠΟΚΕΣ και τις προσπάθειες που γίνονται για την καλύτερη κατά το δυνατόν διάδοση της κουλτούρας του Σαολίν, τη στήριξη από το ναό Σαολίν και τον Σεβάσμιο Ηγούμενο Σι Γιουνγκ Σιν, για την συνέχιση της παράδοσης. Στη συνέχεια ευχήθηκαν ο οικοδεσπότης και Διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού Σαολίν Ουράνιος Δράκος, δάσκαλος Κοκκάλας Λάμπρος - Σι Χανγκ Λινγκ και ο Διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν Αθήνας δάσκαλος Κατακαλαίος Δημήτρης - Σι Γιαν Κουνγκ.

Τον φετινό εορτασμό, τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, ο δάσκαλος του Μοντέρνου Γουσού κ. Τσιμπινουδάκης Γιώργος και ο Σιφού Παντελιάς Αντώνης, της Ακαδημίας Γου Γιουνγκ Τσουν.

Η βραδιά σφραγίστηκε με την ανακοίνωση της συμφωνίας εκπροσώπησης και συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν και του Κέντρου Έρευνας Πολεμικών Τεχνών και Πολιτισμού του Τσανγκτσούν, που κατάρτισαν και υπέγραψαν ο Διευθυντής και ιδρυτής του ΕΠΟΚΕΣ Δάσκαλος Σι Γιαν Τζουό - Σταυρίδης Ιορδάνης και ο Διευθυντής και ιδρυτής του Κέντρου, κ. Γου Ουέν Τζουν.
Βασ. Φρειδερίκης & Καντρή
Παιανία - Αθήνα
All rights reserved
 
FOLLOW US /
 
Επικοινωνία
Σπυρόπουλος Χρήστος
6934510545
Τσαμουταλίδη Τίνα
6934510576