Ο «Μάντις» στην Εκπαιδευτική Ημερίδα του ΕΠΟΚΕΣ

Σε ένα μαγευτικό τοπίο μέσα στο όμορφο δάσος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Λαγκαδά, πραγματοποιήθηκε με πλήρη αρμονία η εκπαιδευτική ημερίδα «Σαολίν Κουνγκ Φου Μέσης Κατάρτισης» [κιν.: Shǎolínwǔgōng zhōngjí péixùn 少林武功中级培训], το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, στο πλαίσιο μιας ακόμη υλοποιούμενης Πράξης του ΕΠΟΚΕΣ σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν Αθήνας και την Ελληνική Ομοσπονδία Σαολίν.

Νωρίς το πρωί, μέσα στο φυσικό περιβάλλον του δάσους που καλύπτονταν από ένα παχύ σύννεφο ομίχλης, δημιουργώντας ένα ειδυλλιακό τοπίο, 100 και πλέον Σπουδαστές και Σπουδάστριες, προερχόμενοι από Σωματεία Μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σαολίν, μεταξύ των οποίων ήταν τα: ΚΕ.ΠΟ.ΣΑ.Π. Μάντις, Ο.Α.Σ.Κ.Φ.H. Άνεμος, Κέντρο Πολιτισμού Σαολίν Πύργου, Κέντρο Πολιτισμού Σαολίν Αμαλιάδας, Α.Σ. Σαολίν Γ.Κ. Λευκός Λωτός, O.Α.Σ.Κ.Φ. Αριστόμαχος, ΚΕ.ΠΟ.ΣΑ. Κόκκινος Φοίνικας, ΚΕ.ΠΟ.ΣΑ. Φίδι Γερανός καθώς και η νεοσύστατη ομάδα του Ρόου Τσουάν Θεσσαλονίκης, χωρίστηκαν σε ομάδες ανάλογα με το επίπεδο και τις δεξιότητές τους με τους Δάσκαλους του ΕΠΟΚΕΣ.

Ο «Μάντις» στην Εκπαιδευτική  Ημερίδα του ΕΠΟΚΕΣ


Οι αναγνωρισμένοι Δάσκαλοι του Κέντρου Πολιτισμού Σαολίν Παιανίας, ανέλαβαν αντίστοιχα από μία ομάδα. Συγκεκριμένα, η Δασκάλα Σ. Τσαμουταλίδη- Σι Μιάο Λίαν [κιν.: shìmiàolián 释妙莲], επέβλεπε την ομάδα του Ρόου Τσουάν σε ένα τετράωρο πρόγραμμα που περιελάμβανε αναπνευστικές ασκήσεις και ασκήσεις τσι γκον, ενώ ο Δάσκαλος Χ. Σπυρόπουλος - Σι Χανγκ Τζι [κιν.: shìhéngjí 释恒吉], μοιράστηκε τις γνώσεις του και τις δεξιότητες του στη Λιαν Χουάν Τσουάν.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκε και αναλύθηκε η Γου Μπου Τσουάν [κιν.: wǔbùquán 五步拳], η Λιαν Χουάν Τσουάν [κιν.: liánhuánquán 连环拳], η Τσι Σινγκ Τσουάν [κιν: qīxīngquán 七星拳], το Πλατύ Σπαθί [κιν.: dāndāo 单刀], το Σαολίν Πα Τουάν Τζιν [Κιν.: Shàolín bāduànjǐn 少林八段锦], η Λίουχο [κιν.: liùhéquán | 六合拳], ενεργειακή καλλιέργεια [κιν.: qìgōng 气功], Σαολίν Ρόου Τσουάν [κιν: Shàolín róu quán 少林 柔拳] κ.α..

Τη γενική εποπτεία της εκπαιδευτικής ημερίδας είχαν ο Δάσκαλος Σταυρίδης Ιορδάνης - Σι Γιαν Τζουό [κιν.: shì yán zhuō 释延卓], ιδρυτής και διευθυντής του ΕΠΟΚΕΣ και ο Δάσκαλος Σι Γιαν Κουνγκ – Κατακαλαίος Δημήτρης [κιν.: shì yán kōng 释延空] του Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν Αθήνας.
«Είναι μοναδική στιγμή να παρατηρείς τόσα πολλά άτομα διαφορετικής ηλικίας και επιπέδου δεξιότητας να έρχονται τόσο κοντά και να δουλεύουν σε πλήρη αρμονία, έχοντας ένα κοινό ενδιαφέρον, τον Πολιτισμό του Σαολίν. Αυτή είναι η οικογένεια του Σαολίν στην Ελλάδα, όπου οι γνώσεις μεταλαμπαδεύονται, το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο, τα οφέλη που αποκομίζει καθένας ανεκτίμητα και η Κουλτούρα του Σαολίν παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τον κάθε ασκούμενο.» δήλωσε η Δασκάλα του ΚΕ.ΠΟ.ΣΑ. Παανίας Σ. Τσαμουταλίδη- Σι Μιάο Λίαν [κιν.: shìmiàolián 释妙莲]
Βασ. Φρειδερίκης & Καντρή
Παιανία - Αθήνα
All rights reserved
 
FOLLOW US /
 
Επικοινωνία
Σπυρόπουλος Χρήστος
6934510545
Τσαμουταλίδη Τίνα
6934510576