Ημερίδα Για Το Σχολικό Εκφοβισμό

Στην ημερίδα «Σχολικός Εκφοβισμός και Παραβατικότητα ανηλίκων», συμμετείχε η δασκάλα Τσαμουταλίδη Τίνα του Κέντρου Πολιτισμού Σαολίν Παιανίας, το γνωστό σε όλους μας Μπούλινγκ, που διοργάνωσε το απόγευμα της Πέμπτης, 29 Ιουνίου, 2017, το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν.

 

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου και με την ευκαιρία, η διευθύντρια του μουσείου κα. Σπανού Ειρήνη, έκανε στους παρευρισκόμενους μία μικρή ξενάγηση στους χώρους του μουσείου, ενώ μίλησε και για την ιστορία του αλλά και για την ιστορία σημαντικών Ελλήνων που τίμησαν την χώρα μας και την έφεραν στο επίκεντρο της ενημερότητας, τρέχοντας απλά έναν Μαραθώνιο.Η ημερίδα ξεκίνησε στην αίθουσα διαλέξεων, με ομιλητή την Εγκληματολόγο, Δρ. Σβουρδάκου Δέσποινα, Καθηγήτρια της Σχολής Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ., η οποία μίλησε για τα αίτια της βίας, τη χρήση βίας μεταξύ μαθητών ή συνομήλικων παιδιών. Πως αυτές οι συμπεριφορές αποτελούν τροχοπέδη στην μάθηση και οδηγούν στην αντικοινωνικότητα και πώς η καταπολέμηση του φαινομένου είναι δυνατή, μόνο με την ενεργητική συμμετοχή όλων.

 

Την ημερίδα έκλισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσού Κουνγκ Φου, κ. Σταμούλης Λάμπρος, ο οποίος αναφέρθηκε στάση του προπονητή απέναντι στους αθλητές και τους γονείς, ενώ ο Γεν. Διευθυντής του ΕΠΟΚΕΣ, δεσμεύτηκε να συνεχίσει αυτές τις ημερίδες εκτενέστερα από τη νέα σεζόν, αφού ήταν εμφανής η ανταπόκριση του κόσμου.

Βασ. Φρειδερίκης & Καντρή
Παιανία - Αθήνα
All rights reserved
 
FOLLOW US /
 
Επικοινωνία
Σπυρόπουλος Χρήστος
6934510545
Τσαμουταλίδη Τίνα
6934510576