Πολιτιστικό- Εκπαιδευτικό Ταξίδι στην Κίνα


Ένα ακόμα πολιτιστικό και εκπαιδευτικό ταξίδι στην Κίνα πραγματοποίησε η Δασκάλα του Κέντρου μας Τσαμουταλίδη Σταματία, Σι Γιαν Νι (释延尼) την περίοδο μεταξύ 29 Μαρτίου & 18 Απριλίου, ακολουθώντας αυτήν τη φορά  τον 34η γενεάς μοναχό Σαολίν Σι Γιάν Σιάνγκ 释延向法师, του Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν Τσανγουγι Ελλάδος και την τριμελή ομάδα των μαθητών του.

ΠΕΚΙΝΟ
Πρώτος σταθμός ήταν το Πεκίνο, όπου λόγω της αγάπης για τον κινεζικό πολιτισμό, βασικοί προορισμοί ήταν δύο από τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, το παγκοσμίως γνωστό «Σινικό Τείχος 萬里長城» το μεγαλύτερο σε έκταση ανθρώπινο οικοδόμημα οχύρωσης και ένα από τα σύγχρονα επτά θαύματα του κόσμου καθώς και η «Απαγορευμένη Πόλη紫禁城», το κινεζικό αυτοκρατορικό παλάτι από τη Δυναστεία Μινγκ (明朝) μέχρι το τέλος της Δυναστείας Qing(清朝). Στο πλαίσιο της επαφής με την κουλτούρα της Κίνας, δεν θα μπορούσε να λείψει η φημισμένη όπερα του Πεκίνου (京剧, Jīngjù), η απόλαυση μίας κούπας τσάι παρασκευασμένο σύμφωνα με όλα τα εθιμοτυπικά που συνθέτουν την λεγόμενη «τελετή του τσαγιού» (中国茶文化,Zhōngguó chá wénhuà) καθώς και μία περιήγηση σε γνωστό κατάστημα παραγωγής και επεξεργασίας μεταξιού.


ΧΩΡΙΟ ΤΣΕΝ
Μετά από την διήμερη περιήγηση στα αξιοθέατα του Πεκίνου, η ομάδα αναχώρησε για το χωριό Τσέν (陳家溝, Chén jiā gōu), τη γενέτειρα του Τάϊ Τζι Τσουάν [κιν.: tàijí quán,太極拳]. Στο σημείο αυτό το ταξίδι απέκτησε και εκπαιδευτικό χαρακτήρα αφού όλα τα μέλη της ομάδας διέμειναν στο σπίτι του Δασκάλου Ουάνγκ Τζάν Γκουό 王战国, ακολουθώντας το καθημερινό τετράωρο πρόγραμμα μαθημάτων στο Τάϊ Τζι Τσουάν.

Στα κενά ξεκούρασης μεταξύ των μαθημάτων , ο Δάσκαλος Ουάνγκ Τζάν Γκουό, είχε την ευγένεια να μας ξεναγεί στα ιστορικά μνημεία και μουσεία του χωριού, όπως το μουσείο Τσεν και το σπίτι που διέμενε ο Γιανκ Λου Τσαν, ο ιδρυτής του συστήματος Γιανγκ Τάι Τζι Τσουάν.

ΝΑΟΣ ΣΑΟΛΙΝ
Επόμενος σταθμός ήταν φυσικά ο «Ναός Σαολίν少林寺». Εκεί η Δασκάλα μας διέμεινε στον ξενώνα που έχει δημιουργηθεί για τους ακόλουθους του Σαολίν, λίγα μέτρα έξω από το Ναό Σαολίν, ακολουθώντας το ημερήσιο τετράωρο πρόγραμμα προπονήσεων του Ναού με τον εκπαιδευτή Σι Γιαν Ντιαν (释延淀). Κατά την διάρκεια της παραμονής της στο Ναό η Δασκάλα Σι Γιαν Νι释延尼, είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον Ηγούμενο του Ναού, Σι Γιόνγκ Σίν 释永信大师, ο οποίος κι έγινε πνευματικός της Δάσκαλος μετά την επίσημη τελετή αποδοχής της μέσα στο ναό Σαολίν όπου και διορίστηκε απόστολός 34ης γενιάς μάχιμων μοναχών Σαολίν.                                  
Εκτός από το αυστηρό πρόγραμμα εκπαίδευσης του Ναού η Δασκάλα μας μαζί με την υπόλοιπη ομάδα επισκέφθηκε την Σπηλιά του Μπόντινταρμα (Pútí dá mó dòngxué, 菩提达摩洞穴), την Λίμνη των Πέντε Δράκων (Wǔ lónghú, 五龙湖),το μοναστήρι Σαν Χουάνγκ Τζάι ( Sān huáng zhài, 三皇寨), όπου και συνάντησε τον Ηγούμενο του μοναστηριού Σι Ντε Τζιέν, καθώς επίσης και μία από τις αρχαίες πρωτεύουσες της Κίνας, τη Λούογιανκ (Luòyáng洛阳), όπου βρίσκεται ο Ναός του Λευκού Αλόγου (Báimǎ sì, 白马寺) και τα περίφημα σπήλαια του Λονγκμέν (lóngmén, 龙门).

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΚΟΥ ΛΟΥΙΝ
Στο τελευταίο μέρος του ταξιδιού η Δασκάλα μας μαζί με τον Δάσκαλο Γιαν Σιάνγκ και την ομάδα του, επισκέφθηκαν την Ακαδημία Γκου Λουίν Κούνγκ φου (Gǔ lìn gōngfū xuéyuàn, 古蔺功夫学院) που βρίσκεται επίσης στην επαρχία Χεναν, πολύ κοντά στο Ναό Σαολίν και απόλαυσαν την συντροφιά του Δασκάλου της ακαδημίας Γου Ναν Φάνγκ, πίνοντας τσάι και συζητώντας για τον ορθό τρόπο εξάσκησης και την αφοσίωση στο Κουνγκ Φου.

για περισσότερες φωτογραφίες επισκεφθείτε την γκαλερί μας

 
Βασ. Φρειδερίκης & Καντρή
Παιανία - Αθήνα
All rights reserved
 
FOLLOW US /
 
Επικοινωνία
Σπυρόπουλος Χρήστος
6934510545
Τσαμουταλίδη Τίνα
6934510576