Τρία χρυσά και τρία ασημένια μετάλλια

Τρία χρυσά και τρία ασημένια μετάλλια κατέκτησε η ομάδα του Κέντρου Πολιτισμού Σαολίν Παιανία στο 6ο Διεθνές & 12ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών,  υπό την Αιγίδα της Κεντρικής Περιφέρειας Μακεδονίας και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Λαγυνών, του Δήμου Λαγκαδά.

Αυτή τη φορά, τον “Μάντι” εκπροσώπησαν επάξια οι μικροί σπουδαστές και σπουδάστριες του Κε.Πο.Σα. Παιανίας, Βαρθολομαίου Ειρήνη, Δημητρακοπούλου Κατερίνα, Κοντοπούλου Χριστίνα, Κυριάκου Δημήτρης, Δημητρακόπουλος Βαγγέλης και Σίδερης Νίκος, με επικεφαλής τον Δάσκαλο Σπυρόπουλο Χρήστο. 

Η ομάδα μας διαγωνίσθηκε ανάμεσα σε 800 περίπου αθλητές, παρουσιάζοντας μία σειρά από ένοπλες και άοπλες φόρμες, Τάο Λου [Κιν.: Tàolù 套路] προερχόμενες από την ύλη του Σαολίν. Πιο συγκεκριμένα, η Βαρθολομαίου Ειρήνη και η Κοντοπούλου Χριστίνα εκτέλεσαν τάολου με το πλατύ σπαθί του Σαολίν [κιν.: Shàolín dāndāo 少林单刀], η Δημητρακοπούλου Κατερίνα, ο Κυριάκου Δημήτρης και ο Δημητρακόπουλος Βαγγέλης παρουσίασαν την Λιού Χο Τσουάν [κιν.:Liù hé quán 六合拳 ] γνωστή ως  "Η γροθιά των έξι κατευθύνσεων” και τέλος ο Σιδερης Νικόλαος εκτέλεσε την “Αλυσιδωτή Γροθιά”, Λιαν Χουάν τσουαν [κιν.: liánhuánquán 连环拳], εντυπωσιάζοντας, μαζί με τους υπόλοιπους 40 σπουδαστές και σπουδάστριες του ΕΠΟΚΕΣ και των άλλων συνεργαζόμενων σωματείων, τους θεατές που είχαν κατακλείσει το γήπεδο.  ου ΕΠΟΚΕΣ και των άλλων συνεργαζόμενων σωματείων.

 

Χρυσό Μετάλλιο κατέκτησαν οι:

Βαρθολομαίου Ειρήνη
Δημητρακόπουλος Βαγγέλης
Σιδέρης Νικόλαος

Ασημένιο Μετάλλιο κατέκτησαν οι:

Δημητρακοπούλου Κατερίνα
Κυριάκου Δημήτρης
Κοντοπούλου Χριστίνα

“Η αγάπη των παιδιών για τις τέχνες του Σαολίν αποτελεί την κινητήριο δύναμη τους με την οποία ξεπερνούν τις φοβίες τους, το άγχος και τις όποιες δυσκολίες της πιεσμένης και απαιτητικής καθημερινότητας τους. Η αγάπη τους είναι αυτή που τα ωθεί να βελτιώνονται μέρα με τη μέρα και που κρατά την κουλτούρα του Σαολίν ζωντανή”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δάσκαλος Σπυρόπουλος Χρήστος   
Βασ. Φρειδερίκης & Καντρή
Παιανία - Αθήνα
All rights reserved
 
FOLLOW US /
 
Επικοινωνία
Σπυρόπουλος Χρήστος
6934510545
Τσαμουταλίδη Τίνα
6934510576